Hem > Mammaliv > Nystylat kök

Nystylat kök

Wow. Idag hände något fantastiskt här hemma. Jag som verkligen längtar efter ett nytt boende fick nästan min dröm uppfylld.

Eller, förresten. Tja. Kanske inte riktigt, men på sätt och vis fick jag ett nytt kök. Lite granna åtminstone…

Idag var det premiär för smakisar. För er som inte alls är insatta i bebisliv: Smakis = fast föda som är mosad, puréad och mixad med fett och bröstmjölk. Om man inte köper färdiga burkar dvs.

Vår sköterska på BVC rekomenderade att man skulle köra en smak i en veckas tid så att barnet hinner vänja sig vid smaken. Vi har börjat med poatis.

Lilla M satt fridfull i sin lilla babysitter helt ovetandes om vad om komma skulle. När han fick maten i munnen gjorde han världens skönaste grimaser och han undrade med största sannolikhet vad hans mamma höll på med för skumt. Det blev en hel del slabbande och den lilla högtidsstunden avslutades med en hjärtlig kaskadspya.

För en kort sekund kändes det som om någon hade sprutmålat en kvadrat meter med potatismos. Trots spya och gegg fick jag intrycket av att M gillade det. Köket är nu skinande rent igen och det finns inga spår av potatis. Hoppas att vi får in lite snits på det här i framtiden. Annars får man ju börja mata honom i badkaret.

Annonser
Kategorier:Mammaliv Taggar:
  1. Blondie
    2008/02/29 kl. 11:54

    Jag är kanske lite ”wild and crazy” men jag kör inte varje smak i en vecka. Här har det slunkit ner både potatis, banan, palsternacka, brocolli, banan, mango och päron/hallonpuré. Dessutom får lillfjompen en stadig portion gröt nu varje kväll för att hanl, förhoppningsvis, ska sova lite längre och låta mamsen få ihop sina 8 timmar…

    Vad som är kul är att de små lär sig att svälja maten snabbt och Z är nu som en liten fågelunge så fort maten kommer fram. Banan är den självklara favoriten, följt av brocolli, banangröt och palsternacka.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s