Hem > Tankar och Åsikter > Förbjud Könsstympning

Förbjud Könsstympning

Jag blir så upprörd. Om man nu tvunget vill omskära sitt barn varför går man då till en lurendrejare? Är det värt att att sätta ett barns hälsa på spel för att ritualen skall gå till på rätt sätt? Hur är man funtad som förälder?

Brith Mila måvara en tusenårig tradition, med snoppen bar kommer man närmare gud osv. Men tiderna förändras. Vi lever nu på 2000-talet och övergrepp är inte okej. Byt ut detta fruktansvärda övergrepp mot en kaka, blomma, en nyskriven sång eller vad som helst. Religion är fint för dem som tror, men man kan vara sin gud trogen och man kan vara en bra lärljunge utan att tolka en uråldrig skrift till punk och prickar. Samhället och världen förändras. Så snälla ni barnaplågare, uppdatera era makabra ritualer till något bättre. Den dagen man är myndig och känner för att könstympa sig är det upp till var och en. Men låt bli snopparna på dessa oskylduga barn. Vem fan kan ge någon annan rätten att ta ifrån en människa hans senisitivitet i sitt egna organ? Världen är sjuk.

Barn har rätt till hela sin kropp. Varför ska vi belasta den redan försämrade svenska vården med religösa riter? Naturen är ju så fantastisk och smart. Evolutionen har verkligen gjort sitt, men har uppenbarligen missat att killars snoppar inte ska ha förhud. Kom igen! Det finns en anledning till varför vi är skapta som vi är, även blindtarmen fyller sin funktion.

Annonser
Kategorier:Tankar och Åsikter
 1. Septemberflikka
  2009/04/20 kl. 17:53

  Usch, jag ryser när jag läser om könsstympning av både små pojkar och flickor. Det är ju ok om en vuxen man tar ett sånt beslut men låt stackars oskyldiga barn vara. Jag mår illa…

 2. Apan
  2009/04/20 kl. 18:43

  Ja, det är verkligen fruktansvärt!

 3. 2011/02/09 kl. 10:49

  Fy tusan vad vidrigt, det borde förbjudas helt och hållet. låt barnen vara, jag mår skit när jag läser om det!

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s