Hem > Tankar och Åsikter > Bli din egen testpanel och spara slantar

Bli din egen testpanel och spara slantar

Hur ofta har vi inte läst den uttjatade frasen: ”BÄST I TEST”?
Hur ofta har vi inte tänkt att den söta lilla bebisen i blöjreklamen måste vara världens lyckligaste unge och att den skrattar så sött för att just den bebisen har så generösa föräldrar som betalar överpris för blöjor bara för att ungen ska få utföra sina behov in en ”märkesblöja”?

Som nybliven mor föll jag för liberoklubben och allt vad den innebär. Suveräna blöjor med bästa uppsugningsförmåga. För att inte tala om pampers. Tjihoo. Rena himmelriket för en bajskorv. Jo, jag tackar. Nu är jag två barnsmor och vet bättre än att slösa enorma summor pengar på dyra blöjor.

Sedan ett och ett halvt år tillbaka köper jag blöjor på Lidl. De kostar 75 kr ordinarie pris, ibland säljs de på kampanj för 65 kr och då brukar jag passa på att köpa på mig ett par paket. Jag har även provat Willys egna märke och gör tummen upp för dem. Nu senast testade jag Huggies men är mindre nöjd med dem. De var kostade också runt 75 kr för ett paket men jag inbillar mig att de sitter sämre och att bajset allt som oftast kletas ut över ryggen.

Vad kostar ett paket blöjor och hur mycket blir blöjkostnaden genom åren? Ponera att varje barn förbrukar minst ett paket blöjor i månaden och att de använder blöja upp till tre års ålder.
Kostar blöjorna 130 kr/paket  blir kostnaden cirka 3120 kr på ett år och 9360 kr på tre år.
Kostar blöjorna 65kr/paket kostar det istället 1560 kr på ett år och 4680 kr på tre år.
Köper man billigare blöjor kan man alltså spara in minst halva priset i detta prisexempel 4680 kr.

Mina barn kommer aldrig tacka mig för att de fick bajsa i exklusiva blöjor. Däremot tror jag att mina barn en vacker dag kommer uppskatta att de har fått resa och uppleva spännande äventyr med familjen.

Annonser
Kategorier:Tankar och Åsikter Taggar:
 1. 2010/04/06 kl. 13:12

  Oj, vilken skillnad i pris. Dock använder jag alltid libero men har aldrig nånsin betalt 130 kr för ett paket, vart kostar dom så mycket?

  Här kostar dom 99 kr utan kupong å man får ju jämt hem kupong med 50kr rabatt om man köper 2 paket så då blir det ju bara 75 kr paketet ändå.

 2. 2010/04/06 kl. 13:39

  Jag använder också bara Libero och jag tror att dom kostar runt hundralappen på ICA här. Nu när Zack går på dagis så räcker ett paket lite mer än en månad så det känns inte som någon större utgift. Men jag kommer kanske tänka annorlunda när jag snart har två blöjbarn.

  Men du har rätt i att barnen kommer ju knappast tacka en senare i livet att dom fick bajsa i lyxblöjor.

 3. Jenny
  2010/04/06 kl. 20:31

  Fast ALLA engångsblöjor är väl isf lyxblöjor?? Ekonomi och miljömedvetenhet hittar man i tygblöjor samt tidig pottträning.
  MVH trebarnsmorsa som provat samtliga lyxblöjor och fortsatt älska Libero pga av uppsugningsförmåga men inte minst passform!
  😉

 4. Jenny
  2010/04/06 kl. 20:33

  Haha, tillägg: det ska vara ””trebarnsmorsa VARS BARN HAR provat samtliga lyxblöjor och fortsatt älska Libero pga av uppsugningsförmåga men inte minst passform!
  🙂 🙂 🙂

 5. 2010/04/06 kl. 22:02

  Jag har testat igenom rätt många olika märken bla Coop, Willys, Pampers och Libero men Libero sitter helt klart bäst på min kis. Pampers luktade kiss på ens innan kisset hamnat i dem, Coops var värdelösa och Willys satt tyvärr inte lika bra. Så hos oss är valet lätt och jag fortsätter sponsra Libero. Däremot betalar jag nästan alltid 99 kr för dem på ICA.

  Väntar ivrigt på nästa bäst-i-test (jag behöver en ny bilbarnstol 😉 )

  kram

 6. 2010/04/07 kl. 8:09

  Hello Ladies!

  Vad roligt att Libero sitter som smäckar på era barns rumpor. Det glädjer mig att höra. Jag minns att jag också gillade Libero. Det är inte alls så att jag tycker det är en dålig bölja. Däremot Pampers som Petra nämnde är en blöja som hamnar i Sverkers tunna.

  Jenny, du har så rätt när du skriver att alla engångsblöjor är lyxblöjor. Jag skulle dessvärre aldrig palla med tygblöjor, jag tillhör den lata skaran.

  På Ica hos oss kostade ett paket libero 129 kr när jag tittade sist. Nu är det länge sedan jag kollade priset, de kanske har sänkt. Hur som helst, så kör vi Lidl nu och de sitter perfekt, suger upp kisset fint och läcker nada.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s