Hem > Mammaliv > The evil mum

The evil mum

Jag undrar om jag kommer brinna i Eyjafjallajökull nu.

Morgonen inleds med ett vråltjut från soffan. Mitt i Pingustund har Toddo lyckats med konststycket att kila fast en duplokloss i munnen. Den sitter fast. Jag får bända upp hans gap. I hans chocktillstånd försöker jag lugnt och sansat få honom att förstå: ”Man får BARA stoppa FÖDA i munnen, inga leksaker!!!”

Kvällen inleds med ett vråltjut från sängen. Mitt i varva-ner-stund ser jag Toddo stoppa ett leksaksbildäck i munnen. TILT i mammas skalle och jag är snabbare än blixten. ”Får man stoppa leksaker i munnen?” Han nickar. ”Fel svar”, svarar jag. ”Nu tar jag din bil och ditt däck. Jag ska slänga det. Varje gång du stoppar något i munnen så tänker jag slänga det, så vida det inte är mat.”

Jag tar hans bil och däcket. Reser mig upp, går ut i hallen, öppnar dörren, går ut i trappen, öppnar sopnedkastet, kastar ner bilen. Och däcket. Han blir mycket ledsen och mycket arg. Bilen var fin, han gillar den. Jag ogillar att han stoppar grejer i munnen, jag vill inte göra Heimlich manöver på ett litet barn eftersom jag knappt vet hur man gör. Jag känner mig mycket evil. Men tänker som så att jag offrar hellre en leksaksbil en min unges liv.

Annonser
Kategorier:Mammaliv Taggar:
 1. Annelie
  2010/04/15 kl. 22:21

  Jag hade gjort på samma sätt. Leksaker ska absolut inte vara i munnen o absolut inte hamna i strupen så man måste göra Heimlich. Anna du är min favvo mamma. Pussa barnen från mej… I löve you

 2. 2010/04/16 kl. 9:33

  Gulle dig vännen!
  Jag pussar på dem. 😉

 3. 2010/04/17 kl. 17:09

  Förlåt men jag tyckte det lät lite grymt faktiskt…

  Var det en engångshänelse som du gjorde i utbrottets stund å som du ångrar, förstår jag det. Det har hänt mig med och kommer def. hända fler ggr.

  Men om du ser det som en metod för att lära ungen att inte stoppa saker i munnen känns det taskigt.

  • 2010/04/17 kl. 23:11

   Jag ser det absolut inte som någon metod. Trots att ingreppet har gett strålande resultat. 😉 Nu får jag dagligen höra att man inte får stoppa saker i munnen. En offrad bil och lite tårar var det värt. Jag blev rädd och fattade en snabbt beslut.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s