Hem > Tankar och Åsikter > Moder Jord bestämmer

Moder Jord bestämmer

På senare tid har naturkatastroferna avlöst varandra. Under en tioårsperiod har det minst sagt hänt en del. Tsunamivågor, jordbävningar och orkaner. Orkanen Gudrun som drog fram 2005 fällde mängder av träd i de annars mörka och djupa småländska skogarna. Det var en tragedi och media började genast sprida myter om självmordsstatistiken bland skogsägare.

Eyjafjallajökulls utbrott lamslår en halv värld. Det råder flygförbud. Ingen vet när trafiken kommer igång igen. Vi vet bara att vulkanens aktivitet har ökat.  Enligt nyhetssändningen på P1 tidigare i dag beräknas kostnaden för den stillastående flygtrafiken upp till 2.5 miljard kronor om dagen. Folk är strandsatta lite här och var. 

Börjar Moder Jord säga ifrån eller är det bara en naturlig del i hennes utveckling? Med skräckblandad förtjusning och en flyktig tanke om armageddon sitter jag här och inser att sjöfart is the shit.

Annonser
Kategorier:Tankar och Åsikter
  1. 2010/04/17 kl. 22:48

    Vilken fin bild på vår kära Moder Jord! Och din nya bloggdesign är också fin 🙂 Fast typsnittet är i minsta laget kanske? Fast det kanske bara är jag som behöver nya brillor haha ;p Kram!

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s