Hem > Tankar och Åsikter > Gravid och rökare

Gravid och rökare

Häromdagen var jag och en vän på långpromenix. Vi hade goda ambitioner att gå hela vägen till Djurgården, men när vi närmade oss Kungsan ropade magen efter en chailatte. Vi slog på caféradarn för att hitta närmsta Café. Vi gick över Stureplan, upp med Nybrogatan och strandade så småningom på Café Baresso. Fiket får ett plus och ett minus. Ett plus för den godaste chailatten ever, ett minus för det torraste foccatian ever.

Utanför gick det förbi en liten kvinna med en stor mage. Hon rökte. Hur fan kan man röka när man är gravid? Det är varje medborgares skyldighet att försöka påverka så det kanske kan bli en lite bättre värld. Hade jag stått ute på gatan då hade jag nog frågat henne om hon kände till riskerna med att röka under graviditeten. Jag menar… Om hon är insatt i vilken skada rökningen gör för bebisen i magen så borde hon ju veta bättre. Eller?

Annonser
Kategorier:Tankar och Åsikter
 1. 2010/06/06 kl. 7:25

  Det idiotiska är att dom flesta som röker när dom är gravida har som argument att DOM SJÄLVA skulle må så dåligt av abstinensen av att sluta, men dom tänker inte på hur BEBISEN kommer att må av abstinensen sen när den har fötts! Så egoistiskt! (För att inte tala om alla andra hemska saker som händer med bebisen när den får nikotin i sig…)

 2. 2010/06/06 kl. 17:13

  Sanlöst idiotiskt! Dessa människor bör fan inte skaffa barn.

 3. Linnea
  2010/06/15 kl. 20:01

  Det är bara ännu ett bevis på att skrämselpropaganda inte fungerar. Alla som röker vet att det är farligt.

  Tycker det är trist att ha inställningen att vissa inte är värda att få egna barn. Det är lite väl mycket moraliserande här i världen.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s