Hem > Okategoriserade > Var rädd om dina pengar

Var rädd om dina pengar

Det talas om att svenskarna konsumerar mer än någonsin just nu. Folk tar blankolån med hög ränta, för att i nästa stund bränna pengarna på prylar.

Jag blir äcklad av konsumtionssamhället vi lever i. Samtidigt är jag medveten om att jag själv drar mitt strå till köphysteristacken genom att blogga om inköp. Något jag ska sluta med. Åtminstone försöka sluta med. Jag blev ju så himla glad över mina reafynd och var bara tvungen att blogga ur mig lite glädje.

Hur påverkade blir vi egentligen av andra människors inköp? Jag är rädd att vi blir mer påverkade än vad vi tror. Är prylar status? Ja, det måste det ju vara. Eller? Om någon konsumerar mycket vad signalerar det då? Att personen i fråga har det gott ställt? Massvis av pengar att bränna. Men tänk om dessa pengar är lånade? Inte konstigt att människor hamnar i lyxfällan. Varför spenderar man över sina tillgångar? Rycks man med i en virvlande storm och tappar sig själv?

Nu sätter jag ett köpstopp på mig själv. Jag har allt jag behöver, bortsett från ett eventuellt nyckelskåp. Pengar är för värdefullt för att bara slösas bort. Läs gärna min krönika om Spara och Slösa. Läs även Charlie Söderbergs krönika på Aftonbladet, de har saxat ett utdrag från min blogg. Vilken överraskning!

Annonser
Kategorier:Okategoriserade Taggar:,
  1. 2010/07/29 kl. 18:29

    Lysande inlägg Anna! Jag håller med dej. Konsumtionen har spårat ur här i vår del av världen. Att handla när man egentligen ar pengarna är dumt, men möjligen lätt hänt idag…?

    Jag kan känna en enorm dubbelmoral när jag bloggar om prylar, men samtidigt är det skoj att fota och lägga in bilder på fina saker… Jag försöker dock minska ner på det jag med.

    På rea kan man väl få fynda nått för skoj lite då å då…. nått litet bara… kanske, snälla…

  1. 2010/11/03 kl. 22:33

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s