Hem > Allmänt > Hönsris med currysås

Hönsris med currysås

Varför säger man hönsris med currysås när det i själva verket rör sig om helt andra saker. Kokt kyckling med ris och currysås är den rätta benämningen på denna delikata rätt. Gott både till lunch och middag. Enkel att tillaga.

1. Koka en hel kyckling i cirka 1 timma/kg. Jag brukar koka i 2 timmar. Krydda spadet med kycklingbuljong, salt, peppar, curry och allt annat du tycker om.
2. Smält smör i en kastrull och tillsätt lite mjöl. Häll på spadet från kycklingen (när det kokat klart). Mjölk, grädde eller lite creme fraiche. Mer curry och voila. Där har du en god currysås.
3. Servera med ris och sallad.

Bjud en god vän och hennes gulliga hund på lunch och njut. Passa er för 8 måndersbebisar. De har extremt långa armar och ska alltid ha ett finger med i spelet.

Annonser
  1. 2010/07/30 kl. 21:39

    Grattis till din viktminskning! 😀 Verkligen! Kämpa på!

  2. carro
    2010/07/31 kl. 0:18

    Tack för en mysig dag! Camaro är helt slut, han kommer sova som en stock i natt. Nyss somnade han sittande och dunsade ner i golvet :p

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s