Hem > Okategoriserade > Sluta köpa plastpåsar när du handlar mat

Sluta köpa plastpåsar när du handlar mat

Visst är det sjukt av vi betalar 1.50 kr för en plastpåse när vi handlar mat! Plastpåsar är en guldgruva för handeln, vi betalar ett överpris och gör dessutom gratis reklam. Nej. Sådant tycker jag inte ska gynnas. Istället för plastpåsar kan man använda snygga tygpåsar. Vi har ett gäng tåliga tygpåsar som fungerar bra, problemet är bara att vi ofta glömmer bort att använda dem.

Nu har jag bestämt mig för att sluta köpa plastpåsar. Att köpa dem för att kunna använda som soppåsar håller inte som argument. Häromdagen köpte jag en rulle innehållande 30 st avfallspåsar. Det kostade 4 kr. Där sparas plötsligt 40 kr in lätt som en plätt. Många bäckar små bildar en å.

Jag är varken snål eller utfattig, däremot är jag mycket principfast och gör gärna bra saker för miljön i den mån jag kan. Hur fraktar du hem dina matvaror?

Annonser
Kategorier:Okategoriserade Taggar:
 1. 2010/08/05 kl. 13:06

  Bra initiativ!
  På grund av dig ska jag oxå bli bättre på att skippa plastpåsen!!

 2. 2010/08/05 kl. 15:07

  Jag är sjukt dålig på tygpåsar 😦 Och jag använder eeexakt samma argument som du tog upp – ”skräppåsar måste vi ju ha ändå”…
  Men jag håller på att feng shui:a (eftersom det var du som fick mig att inse att det är det jag gör ämnar jag också lägga en liten länk till dig i min blogg) hela livet nu känns det som, så det kanske är dags för en liten feng shui-lösning på ICA också?

 3. Alfva
  2010/08/05 kl. 15:12

  Jag handlar oftast så lite att jag kan frakta hem under vagnen, men borde såklart dra mitt stå till stacken jag också!
  Nästa gång jag behöver en plastpåse ska jag se till att ha en tygkasse med mig istället. Fastkilad under vagnen funkar nog bra!

 4. 2010/08/05 kl. 18:00

  Vilket bra inlagg!
  Jag ar i Irland for tillfallet och handlade mat pa Tesco (som Coop/Ica/Matdax etc). Och gissa vad? JO! De saljer inga plastpasar bara tygkassar och kassar gjorda i starkare plast, som enbart ar till for att ateranvandas!

  Varfor har vi inte sa i Sverige kan man fraga.

 5. 2010/08/05 kl. 18:21

  Tygpåsar varé här

 6. 2010/08/05 kl. 20:34

  Jag har två tygpåsar som jag använder 🙂

 7. Anne
  2010/08/06 kl. 21:39

  Jag kör rygga – praktiskt – gratis- bekvämt eftersom båda händerna är fria .

 8. Kattis
  2010/08/13 kl. 20:03

  Dom tar 2 kronor i vår icabutik! Jag upptäckte det för ett tag sen och sen dess försöker jag ta med en påse hemifrån.. vi har inga tygpåsar, ska fixa det vid tillfälle, men man kan ju faktiskt återanvända plastpåsar ett par gånger också! Vi har hur många som helst som ligger i lådan längst ner; i snitt köpte vi hem två påsar om DAGEN….. brutalt.

  • 2010/08/16 kl. 12:05

   Hej Kattis!

   Visst kan man återanvända sina plastpåsar. Gör det! När de sedan tagit slut kan du satsa på tygpåse. :)2 kr är dyrt för en plastpåse tycker jag. Mycket bättre med tygpåse då.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s