Hem > Okategoriserade > Såhär syr man en flamencokjol – Del 1

Såhär syr man en flamencokjol – Del 1

Kjolen är en av de viktigaste arteraljerna när man dansar flamenco. Det är kjolen som ska guppa, svaja och sväva. Jag har undersökt utbudet i två dansbutiker och hittade till min besvikelse ingenting jag tyckte om. Därför bestämde jag mig för att sy en egen. Ett konstaterande är att kjolen ska vara sydd av att tungt tyg med snyggt fall. De kjolar som säljs verkar huvudsakligen vara tillverkade av polyester. Igår köpte jag fyra meter viskos. Stora vita prickar på röd botten – ett tyg som jag omedelbart blev kär i.

Något som är viktigt att tänka på innan man beskär är att tyget måste tvättas. Alla tyger krymper i första tvätten och det finns alltså bara fördelar med att ha krympningen gjord innan man sätter igång och börjar sy. Mitt tyg är tvättat. Lovi sover och jag ska försöka hinna sy färdigt kjolen under dagen. Det skulle vara så roligt att ha på sig den på dansen i kväll.

Annonser
Kategorier:Okategoriserade Taggar:
  1. 2010/09/29 kl. 13:23

    åh du är så pysslig! Hoppas att kjolen blir bra! Det är alltid roligast att ha hemsydda kläder, då slipper man risken med att alla har ”samma” hm utstyrslar =P

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s