Hem > Okategoriserade > Relationsproblem – X stör sig på att Y sliter sönder påsar istället för att knyta upp knuten

Relationsproblem – X stör sig på att Y sliter sönder påsar istället för att knyta upp knuten

Att slita upp påsar iställer för att omsorgsfullt knyta upp dem är en klassiker som kan skapa konflikter om man inte går till botten med dem. Ett tänkbart scenario:

Y lagar mat och kommer i sista sekund på att det ska ner en grön paprika i grytan. Påsen är försluten med en knut, en hård knut som Y inte orkar ödsla tid på att knyta upp. Y sliter upp påsen, plockar ut den gröna papriken och fortsätter sedan matlagningen. Ett par dagar senare. X gör en macka och är sugen på två ringar grön paprika. X tar fram paprikapåsen ur kylskåpet och vips trillar två paprikor ner på golvet. Det är hål i påsen och X blir irriterad över att Y inte har vett nog att knyta upp grönsakspåsar istället för att slita upp dem.

– Varför måste du slita upp påsarna? Hur svårt kan det vara att knyta upp en knut?, frågar X irriterat.
– Vad spelar det för roll om man knyter upp en påse eller drar sönder den? Om knuten inte går upp så är det väl bara att slita upp den?, svarar Y snäsigt.

Fram med vita flaggen. Det har blvit dags att mäkla fred. Hur löser man detta på bästa sätt? Eftersom X och Y har helt olika syn på hur man öppnar en påse måste de enas om ett sätt som passar dem båda. Y är alldels för otålig för att knyta upp hårda knutar och vill att själva öppnadet av påsen ska gå fort, X avskyr sönderslitna påsar eftersom saker tenderar att ramla ur påsen. Lösningen blir således att Y fortsättningsvis klipper upp påsar efter behov och sedan försluter påsen med en påsklämma. Ett vinnande koncept som tillfredställer båda parter. Slutet gott allting gott. 

Relationsproblem är till för att lösas, kom därför ihåg att gilla inlägget på bloglovin.

Annonser
Kategorier:Okategoriserade
  1. 2010/10/02 kl. 23:02

    Hehe… sant så sant 😉

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s